Kleopatra

Följ med Krischanstaspääxet på en resa tillbaka till det forna Egypten!

”Den sista” av någonting är sällan något att hänga i julgranen. Få kan namnet på Roms sista kejsare, vare sig den i väst eller den öst. Den sista guanchen ska ha tynat bort i alkoholism på Gran Canaria, och Beatles sista skiva – Let It Be – är det ingen som tycker om på riktigt.

Däremot var Egyptens sista farao något alldeles extra. Kleopatra förlorade både sitt liv och sitt rike, men vilken SHOW det blev! Politik, syskon, kärleksaffärer, krig, romare, en snubbe som hette Julius Caesar, greker, egypter, giftormar, antikens kanske absolut snyggaste näsa, allt rördes ner till ett hejdundrande intressant liv som även gjorde Kleopatra till den antika världens mest uppskattade middagsgäster. Krischanstaspääxet berättar nu hennes historia, precis så som HON skulle berättat den!*

Så om hösten känns mörk och grå och kylan kryper in i er märg, kom och låt Krischanstaspääxet ta er med till Egyptens stekande sol och antikens färgsprakande värld och bli förtrollade av drottningen som förtrollat varenda generation som kommit efter henne!

(*Spääxet ”Kleopatra” är en konstnärlig tolkning av historiska händelser. Faktum är att vi inte har någon som helst aning om hur Kleopatra skulle ha velat att hennes historia skulle berättas, men vafan liksom. ¯\_(ツ)_/¯ )

Föreställningarnas tider lyder som följer:

24 november kl. 19.00 (..)
25 november kl.19.00 (..)
26 november kl. 18.00 (..)
Alla tider är prick-prick!

Biljettpris:
Vanliga dödliga: 120 :-
Studentpris: 100 :-

Biljetter bokas genom närmaste spääxare, på expen under öppettider eller genom att maila spaaxforman@krnation.se

Varmt välkommna!