Gå med i Spääxet

Vill du vara med i Krischanstaspääxet?

Vi har uppsättningar tre gånger om året: på hösten i november, på våren i april och på sommaren i juli. På hösten har vi en spääxperiod på 5 veckor som kulminerar i en föreställningsvecka på Kristianstads nation i Lund. På våren sätter vi upp samma spääx som på hösten en gång till och då putsar vi ytterligare på manuset, förbättrar kostymerna och kan höja kvaliteten på dekoren ytterligare en nivå! På sommaren har vi en treveckorsperiod och sätter upp ett specialskrivet spääx för ”hemmapubliken” på en riktig teater i Kristianstad.

Krischanstaspääxet är till skillnad från andra spex inte sektionsuppdelat vilket ger en bättre sammanhållning och att man får lära känna hela den härliga ensemblen. Dessutom behöver man inte bestämma sig för någon specifik sektion när man söker in, utan man kan få möjlighet att prova och se vad man tycker är roligast. En del brukar mest jobba inom sitt favoritområde, medan andra kanske både bygger dekor och är på scen. Man behöver förstås inte kunna något från början – varken sminka, sy raksöm eller sjunga stämsång.

Vill du vara med och stå på scen, spela i band, sy, sminka, bygga, laga mat, pyssla med ljud och ljus, syssla med ekonomi bland mycket annat samtidigt som man får vara en del av världens bästa gäng? Håll då utkik efter när inprovningarna till nästa spääxperiod är och förbered dig för en upplevelse för livet! Vi ses!

Läs mer och håll utkik efter våra inprovningar på Krischanstaspääxets Facebooksida.