Titta på Spääx

Oavsett om du aldrig har sett ett spex tidigare eller är van spexpublik är Krischanstaspääxet en upplevelse du inte får missa!

Om du inte har varit på spex tidigare kanske du har hört att det bara är roligt för studenter. Så kanske det var en gång i tiden när spextraditionen började och man skämtade om olika professorer, men inte längre. Andra traditioner hänger däremot kvar – spääxen tar oftast avtramp i en historisk händelse och gör en rolig föreställning med en blandning av humoristiska sånger och skämt som ofta avspeglar olika aktuella händelser i världen.

Även om du har sett andra spex är Krischanstaspääxet något du inte får missa. På höst- och våruppsättningarna på Kristianstads nation i Lund är scenen lite mindre vilket ger en intim stämning, men detta innebär inte att kvaliteten är lägre. På sommaren sätter vi upp föreställningar på en riktig teater – Kristianstads teater i Tivoliparken ett stenkast från järnvägsstationen i Kristianstad.

Vi har föreställningar tre gånger om året. På Kristianstads nation i Lund har vi ett nytt spääx på hösten, som återuppsätts på våren. På sommaren, vanligtvis tredje helgen efter midsommar, sätter vi upp ett specialskrivet spääx i Kristianstad.

Kom och upplev stämningen och skratten på en äkta spääxföreställning!

Läs mer och se när det är spääx på gång på Krischanstaspääxets Facebooksida.